Vård hos oss

Om du är i behov av psykiatrisk hjälp kan du i första hand vända dig till din husläkare eller vårdcentral, där många får hjälp och stöd. 

Om du behöver specialistpsykiatrisk vård skriver din läkare en remiss till vår klinik. Du kan också själv söka vård genom att göra en egenanmälan.

1177.se

För allmän sjukvårdsupplysning dygnet runt, kontakta 1177.se eller telefonnummer 1177. Logga in med Bank-id för att göra vårdärenden och för att läsa din journal.

Egenanmälan

Om du vill söka vård hos oss eller någon annan av regionens specialistpsykiatriska kliniker kan du göra en egenanmälan. En egenanmälan leder till att du får en tid till ett första bedömningssamtal eller blir hänvisad till en annan vårdgivare. Om du redan är patient på vår klinik vill vi att du kontaktar din behandlare.

Du kan göra en egenanmälan varje helgfri vardag klockan 9-10 och klockan 13-14 på telefon 08-123 484 00, knappval 2.

Mobila akutenheten

Vår jourmottagning, Mobila akutenheten, har öppet alla dagar klockan 8-22. Vi ger råd och stöd över telefon och informerar generellt om klinikens insatser och behandlingar.

Du som bor i vårt geografiska ansvarsområde och är över 18 år är välkommen att kontakta oss för rådgivning och information, även om du inte haft kontakt med psykiatrin tidigare. Även du som är närstående kan kontakta oss för rådgivning och information.

Du som är under 18 år hänvisar vi till BUP, barn- och ungdomspsykiatrin.

Vård inom Norra Stockholms psykiatri

Här finns kontaktuppgifter till Norra Stockholms psykiatris öppen- och heldygnsvård.

plus-circle-solid-red (1).svg

Psykiatrisk akut­mot­tagning

Du som behöver akut psykiatrisk vård när jour­mot­tagningarna är stängda är välkommen till psykiatriska akutmottagningen vid S:t Görans sjukhus. Vi har öppet dygnet runt, året om.

Adress
Vårdvägen 5
S:t Görans sjukhus 
112 81 Stockholm 
Hitta hit (karta)

Barn och ungdomar under 18 år

BUP Stockholms akutenhet vid Södersjukhuset i Stockholm tar emot barn- och ungdomar som behöver akut psykiatrisk vård på kvällar, nätter och helger. Du kan även ringa för stöd och råd i en akut situation. 

Telefon
08-123 669 00

Akut beroendevård

Du som behöver akut beroendevård är välkommen att vända dig till Beroendeakuten Stockholm eller Maria Ungdoms akut.

Ring alltid 112 i en akut nöd­situation