Vård hos oss

Är du behov av psykiatrisk hjälp kan du vända dig till din husläkare eller vårdcentral, där får många hjälp. Du kan även kontakta Vårdguiden 1177 för rådgivning. Om en läkare bedömer att du behöver specialistpsykiatrisk vård kan du få en remiss till vår klinik. Du kan även själv söka vård på vår klinik med en egenanmälan.

Vårdguiden 1177

Via Vårdguiden 1177.se eller telefonnummer 1177 kan du få allmän sjukvårdsinformation och råd dygnet. Logga in för att göra vårdärenden och för att läsa din journal.

Egenanmälan

Om du vill söka vård hos oss kan du göra en egenanmälan. En egenanmälan leder till att du antingen får en tid till ett första bedömningssamtal eller att vi hänvisar dig till en annan vårdgivare. Om du redan är patient på vår klinik vill vi att du kontaktar din behandlare.

Du kan göra en egenanmälan varje helgfri vardag klockan 9-10 och klockan 13-14 på telefon 08-123 484 00, knappval 2.

Mobila akutenheten

Vår jourmottagning, Mobila akutenheten, har öppet alla dagar klockan 8-22. Vi ger råd och stöd över telefon och informerar generellt om klinikens insatser och behandlingar.

Du som är över 18 år är välkommen att kontakta oss för rådgivning och information, även om du inte haft kontakt med psykiatrin tidigare. Du som är närstående kan få rådgivning och information.

Du som är under 18 år är välkommen att kontakta BUP.

Vård inom Norra Stockholms psykiatri

Här hittar du kontaktuppgifter till Norra Stockholms psykiatris öppen- och heldygnsvård.

plus-circle-solid-red (1).svg

Psykiatrisk akut­mot­tagning

Du som behöver akut psykiatrisk vård när jour­mot­tagningarna är stängda är välkommen till psykiatriska akutmottagningen vid S:t Görans sjukhus. Vi har öppet dygnet runt, året om.

Adress
Vårdvägen 5
S:t Görans sjukhus 
112 81 Stockholm 
Hitta hit (karta)

Barn och ungdomar under 18 år

BUP Stockholms akutenhet vid Södersjukhuset i Stockholm tar emot barn- och ungdomar som behöver akut psykiatrisk vård på kvällar, nätter och helger. Du kan även ringa för stöd och råd i en akut situation. 

Telefon
08-123 669 00

Akut beroendevård

Du som behöver akut beroendevård är välkommen att vända dig till Beroendeakuten Stockholm eller Maria Ungdoms akut.

 

Ring alltid 112 i en akut nöd­situation